Kan du lave geometriske figur af dine Julekager

Forvandel julebagningen til en lækker matematikleg

I denne challenge skal i kombinere den hyggelige juleaktivitet at lave julekager med undersøgelsen af geometriske former.

I skal lave julekager inspireret ud fra det kinesiske puslespil Tangram som består af syv former bestående af 5 trekanter i tre forskellige størrelser, en firkant og et parallelogram. og ud fra disse geometriske former kan i lave et utal af geometriske figurer. 

Hvor mange jule figurer kan du lave ??

Rigtig god CREO lyst

Materialer du skal bruge

Printer

Kage dej

køkken redskaber

Glasur

STEP BY STEP VEJLEDNING

 

Kagedejen

Hvilken kage dej du vil lave er helt op til dig, Vi har HER lavet et forslag til en kagedej som er nem for børn at lave og følge og ingredienser mange har i køkkenet. Hvis i har en fantastisk familie opskrift eller i tager den færdige dej i supermarkederne så er det lige så godt. 

STEP 1

Rul dejen ud i ca. 5 mm tykkelse 

STEP 2

Klip de 2 skabeloner ud og placer dem oven på den udrullede dej.

STEP 3

Marker med en kniv hvor de optegnede streger er på skabelonen, fjern skabelonen og skær kagedejen ud efter de mærker du lige har lavet i dejen. Tryk nogle runde figurer ud med udstiksformen

STEP 4

Bag kagerne efter anvisningen på opskriften, og dekorer dem flot med glasur og krymmel 

STEP 5

Eksperimenter nu med hvor mange julefigurer du kan skabe ud fra de 7 +1 geometriske former

 

Variationer

  1. Find forskellige eksempler på Tangram figur HER
  2. Print skabelonerne ud på karton, farvelæg dem og klip dem ud. Så kan i lege videre med at lave sjove julefigurer, der kan pynte op i det glade julehjem

CREO´en bag det

Tangram er et gammel Kinesisk hjernegymnastik puslespil, som gennem leg og fordybelse, opbygger dit barns geometri færdigheder og udvikler dets rumlige bevidsthed og evnen til problemløsning.