Kan du forvandle et stykke køkkenrulle til et kunstværk

Kan du forvandle et stykke køkkenrulle til et kunstværk

Her undersøges hverdags genstandes fantastiske og unikke mønstre. Du skal på opdagelse i de unikke mønstre der findes på toiletpapir og køkkenrulle. Hvert mærke har deres mønster.

Du skal gennem papirets absorberingsevne på opdagelse i farvelærens fantastiske verden. Ved hjælp af papirets smukke mønstre og absorberingsevne skal du lave smukke kunstværker.

Rigtig god CREO lyst

Materialer du skal bruge

køkkenrulle & toiletpapir

Vand

STEP BY STEP VEJLEDNING

 

STEP 1

Find forskellige slags køkkenrulle eller toiletpapir

STEP 2

Tegn mønstrene op med forskellige farver

STEP 3

Dryp forsigtigt en dråbe vand ned på papiret med pipetten. Og se hvor farverne blander sig sammen. Dryp vand på papiret indtil du synes værket er som det skal være

STEP 4

Tag de to glas plader ud af rammen og rengør dem. Læg enten hele papiret i mellem eller klip dele af værket ud og sæt det sammen som en collage mellem de to glas plader. Monter glaspladerne i rammen og sæt den i vinduet og se hvor smukke mønstrene er når lyset flader igennem.

Variationer

  1. Prøv kun at bruge sort og se de mange farver der kommer til syne
  2. Prøv at lade nogle dele være tegnet mens andre er dryppet med vand
  3. Kan du finde andre materialer der har unikke mønstre. Prøv for eksempel at kikke under jeres sko

 

CREO´en bag det

I denne challenge bliver dit barn bevidst og hverdags mønstre vi tager for givet. Gennem en undersøgende og eksperimenterende proces med farvelære/farveblandinger på en meget visuel måde. Der leges med papirets absorberingsevne, gennem den proces ser man tydeligt hvordan de farverige væsker suges op og blander sig.