Køkken leg med kastanjer petit four & pap kager

Rolleleg, krea og Matematisk forståelse

Børn elsker at lege forskellige roller og scenarier. En af de nok mest brugte lege er køkken leg hvor barnet enten er kok, tjener, mor eller far osv. Vi har her taget denne skønne leg skridtet videre og kombinere den med kreativitet og matematisk forståelse

Sæt jeres ynglings krea materialer frem og slip fantasien løs.

Mens i lader kreativiteten flyde kan i snakke om hvilken form kagen har, den er firkantet, rund, trekantet,aflang  osv. eller størrelser den her kage er mega stor, lille, høj, lav, eller jeg har lavet 3 røde osv.. På den måde får dit barn gennem kreativ leg en matematisk bevidsthed, som gør det nemmere for de mindste børn at forstå matematik i fremtiden.

Lad efterfølgende dit barn bruge kagerne til sjove rollelege i deres lege køkkener.

Vi har lavet nogle halvefabrikrede Menu sedler og pengeseder som du kan tage med ind i legen, hvis du har lidt ældre børn, som du ønsker at stimulere med lidt mere matematisk leg.

Nedenfor kan du lade dig inspirere at vores kager og materialer vi har brugt, vi har specielt været meget inspireret af et relativt nyt produkt fra Creativ Company, der hedder Sticky Base, som jeg nedenfor vil fortælle lidt mere specifik om.

 

Rigtig god CREOlyst

Del gerne jeres erfaringer og Kearationer med os på mail eller på instagram med #kreakøkkenleg så vil vi sørge for at andre børnefamilier også kan blive inspireret af jeres erfaringer og kreationer.

Materialer vi har brugt

DIY menu

Lege penge

Printer

Kastanjer

Bølgepap

style="display:block" data-ad-client="ca-pub-4418269790632327" data-ad-slot="2226614109" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">

Sådan har vi gjort det  

 

Sæt materialerne frem 

Find alle jeres ynglings materialer frem, du kan se vores ynglings ovenfor. Vi har også en lille kasse med alt fra pailletter, perler små sten og andre mærkelig små ting vi har fundet gennem tiden.

Find materialer til grundkagen

Det gør det meget nemmere for dit barn, når det har en grund form/kage at dekorere, Vi har her brugt bølgepappen fra en gl. papkasse, som vi klippede i forskellige former og størrelser. Og Kastanjer vi har fundet uden for.

Men man kan bruge alt fra en sten, noget gl. flamingo. osv. Vi prøvede sågar at tage noget køkkenrulle og tapede det sammen med malertape. Så brug hvad i har i skuffer og skabe

Dekorere kagerne 

Så er det bare at gå i gang med at dekorere jeres kager.

Vi blev specielt begejstret for materialet Sticky Base, som er et helt vildt sjovt materiale, der når man tager det i fingerne minder rigtig meget om slim. Men det er en selvhærdende, transparent modellerings masse man kan tilføje forskellige materialer så som glimmer, perler, pailletter osv. vi har sågar brugt blade der var klippet i stykker og sten og frø fra naturen. Vi legede også med at indfarve det med tusch, ved at prikke forsigtig med tuschen på Sticky Basen og der efter massere farven ind. På den måde kunne vi lave forskellige farver gele til vores kager. Så ja det er kun din fantasi der sætter grænsen.

Sticky base er helt vild fantastisk til at lave Kreakager da man kan lave den her helt geleagtige overflade, som er meget karakteristisk på rigtige kager

Sticky base kan påføres alle matte eller sugende overflader. På den måde kan man selv være med til at designe sine overflader. Min den mindste brugte den også til at lime mindre dekorations elementer så som pailletter og pompoms på forskellige overflader en opgave der normalvis ville kræve en lim pistol og voksenhjælp.

Sticky base er et rigtigt sjovt materiale der giver store muligheder for at udfordre barnets egne kreative proces, uden alt for meget voksen indblanding.

Se hvordan du bruger Sticky base i denne lille film.

(OBS hvis du eller dit barn har meget tørre finger klister det for meget til fingerne. brug da lidt creme)

Bring kagerne ind i rollelege

Print de halvefabrikrede Menu sedler og pengesedler ud. Og lad dit barn tegne kagerne på Menu sedlerne og dekorere den. Lad dit barn skrive prisen og lav penge sedler og mønter, der passer til.

Lad legen udvikle sig, og nyd og se hvordan den udvikler sig.

CREO´en bag det

Rollespil, køkkenlege er ikke kun en sjov aktivitet for børn, det er også en leg der styrker dit barns udvikling på mange andre planer.

Foreksempel styrker det dit barns Kreativitet og fantasi. Det at eksperimentere med de forskellige redskaber, materialer og apparater, for at skabe fantasifulde scenarier, hvor de enten efterligne handlinger fra voksne, de har set, eller skaber deres egne anvendelser til de objekter, de bruger.

Sprog og kommunikation. Rollespillet skaber store muligheder for at dit barn udtrykke sig, om hvad det er det laver og gør. på den måde øver dit barn sig på at udtrykke sig kreativt og engagere sig i historie fortællingen.

Sociale færdigheder da køkken leg ofte involvere andre, enten voksne eller børn. Det er med til at skabe diskussioner omkring, hvem der skal spille hvilken rolle, hvad de skal lave af mad, hvad du som voksen gerne vil købe og spise osv.

Livsfærdigheder Når dit barn er med i en rolleleg, gavner det dit barns forståelse af verden og udvikler deres livsevner. Uanset om de foregiver at dække bord, server, vaske op eller bage en kage. Gør køkkenlegen at dit barn får en øget empati for andre. Da det giver barnet et indblik i, hvordan det ville være at lave mad i køkkenet eller arbejde som tjener eller kok osv.

Problemløsning. Rollespil i køkkenet forbedrer dit barns kognitive evne og understøtter evnen til at løse problemer. Hvis der for eksempel opstår problemer, såsom en gaffel, der mangler, begynder dit barn straks at komme med en løsning – hvad enten det erstatter gaflen med noget andet eller finder noget andet til erstatte gaflen

Fine motoriske evner
Køkkenlege stimulere dit barns fine motoriske evner, når det henter tilbehør til deres køkken eller bruger de forskellige værktøjer. Se fx Klemmetang

 

style="display:block" data-ad-client="ca-pub-4418269790632327" data-ad-slot="2226614109" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">