Ros dit barns indsats frem for deres resultater – Growth Mindset

Det er meget naturligt at du som forælder gerne vil rose dit barn for dets præstationer, hvilket du også skal i den grad, men det er vigtigt at du er bevidst om hvordan du roser.

Prøv at være bevidst om at fremhæve dit barns indsats, handlinger og strategier frem for at fokusere på dit barns evne og resultater. På den måde viser du nemlig, at det er hans eller hendes indsats som er det vigtige og ikke præstationerne.

Som forælder kan jeg tit høre mig selv sige “sikke en fin tegning den er et virkelig flot  …  Hvad er det ? er det en elefant ?” Og nej det var ikke en elefant.

Ved at italesætte indsatsen og ikke præstationen viser mange års forskning at børn bliver mere robuste, har en mere positiv tilgang til fejl, nederlag og udfordringer også kaldt et Growth mindset.

Men hvad er det så jeg skal sige for at rose mit barn? Vi har her prøvet at give nogle eksempler på Fixed mindset og Growth mindset, Håber det kan hjælpe dig på vej. Men HUSK  – At lære noget nyt er som at gå i skoven, hvor der ikke er trådt en sti endnu. Det kan virke uoverskueligt og meget svært at komme frem, men jo flere gange du går den jo nemmere og tydeligere bliver stien.

 

 

Hvis du vil vide mere kan vi anbefale

Stierne i hjernen

En fantastisk lille “Pixibog” som i børnehøjde forklarer om hjernens spilleregler for at lære nyt. Er rigtig god at læse sammen med dit barn hvis han/hun synes det er svært at lære nye ting.

Beskrivelse af bogen

“Stierne i hjernen” handler om den fantastiske, formbare hjerne. Hjernen forandrer sig, alt efter hvordan man bruger den: hvad man gør, tænker og føler. De forbindelser i hjernen som man bruger ofte, bliver kraftigere, på samme måder som stierne i skoven markeres tydeligere jo mere man går på dem. På samme måde gror de forbindelser i hjernen, man sjældent anvender, til.

“Stierne i hjernen” præsenterer dig for hjernens spilleregler, samtidig med at give dig inspiration til at tackle ‘fremtidståge’, hvilket er den type situationer, hvor du ingen som helt sti kan se foran dig og helt naturligt gribes af utryghed.

KØB BOGEN HER

Stierne i hjernen

Af Anette Prehn

Sådan roser du, så det virker

En lille fin artikel om hvordan og hvorfor man skal være bevidst om hvordan man roser.

LÆS DEN HER

Sådan roser du, så det virker

NORDIC PARENTING